Danko Jones
Group 5 Copy
4 aug

Are you ready to rock? Do you want a good time? Do you want to get high?

Als het antwoord op een van deze vragen ja is (en dat zou ook zo moeten zijn), dan zijn de onomstotelijke koningen van ball-out rock’n’roll terug om maximale tevredenheid te geven. Een eliteteam van drie man, toegewijd aan de nobele kunst van riffs, melodieën en levensbevestigende rockhymnes. DANKO JONES staat klaar om alle elektrische geluiden te geven die je nodig zou kunnen hebben.

Danko Jones, opgericht in Toronto in 1996, heeft de afgelopen kwart eeuw zo ongeveer alles gezien en gedaan. Aangedreven door een doe-het-zelf-punkrockgeest en geïnspireerd door het goede, geweldige en groteske van geëlektrificeerde rock-‘n-roll, hebben ze gestaag een kolossale internationale schare fans opgebouwd en zijn ze een van de meest geprezen livebands geworden die er zijn, omarmd door iedereen van de mainstream radiorockfans tot diehard metalheads. Ondertussen hebben ze tien alom geprezen studioalbums uitgebracht, waarmee ze een weergaloos repertoire van fists-in-the-air crowd-publiekstrekkers voortbrachten. Van de stekelige blues van Born A Lion uit 2002 en de krankzinnige powerpop van de opvolger We Sweat Blood (2003) tot de priapische perfectie van Below The Belt uit 2010, het talent van de band om de sweet spot van de rock te raken, heeft nooit gewankeld.

In de afgelopen tien jaar is Danko Jones zichtbaar een paar versnellingen hoger geschakeld. Sinds frontman Danko en bassist JC gedwongen samenwerken met drummer Rich Knox, is het creatieve vuur van de band feller dan ooit. Een opeenvolging van all-killer, no-filler-albums – Fire Music, Wild Cat, A Rock Supreme, Power Trio – heeft geleid tot nog meer gung-ho toeren en onbeschaamde service aan de rockzaak. In 2023 brengen Toronto’s aartsbisschoppen van versterking hun 11e album uit, Electric Sounds: het bewijs dat zelfs een wereldwijde pandemie Danko Jones niet kon stoppen. Het maakte ze zelfs nog onhoudbaarder.

“Hopelijk kunnen we deze plaat toeren en komen er mensen opdagen”, zegt Danko. “Ik ben altijd aangenaam verrast als er elke avond een menigte voor ons staat. Ik heb gehoord dat Ozzy zich tot op de dag van vandaag zorgen maakt als mensen naar het optreden komen, en ik begrijp die mentaliteit een beetje. Maar weet je wat? We hebben net Wembley Arena gespeeld! Dat is een vinkje van de bucketlist. Ik ben er trots op dat deze band in Wembley Arena, Maple Leaf Gardens, Moscow Stadium en CBGB’s heeft gespeeld. En echt, elke keer dat we weer een studioalbum uitbrengen, wordt het onze grootste prestatie. Dit album is nummer 11 en we mikken al op nummer 12!”

Flycatcher Festival is cancelled

We firmly believe in Flycatcher Rockfestival and were very excited to have the festival take place.
The organization was started in a structured way. Everyone was enthusiastic about the line up, the location Het Hulsbeek and the way we organized it. But you can't organize a rock festival on compliments alone, and this is apparently not the time for a new rock festival. Ticket sales so far have not gone quite as we had thought. So we have to announce with regret in our hearts that we have to cancel the festival for this year.

Maybe we started promoting the festival too late. Maybe we should have started small. Perhaps potential visitors only buy a ticket (very) late. The fact is that too few tickets have been sold and therefore the financial risks become too big for our partners and ourselves.

Bought a ticket

For everyone who has bought a ticket for this edition, our early believers,
we have sent you an email with restitution options.

Team Flycatcher Festival