Veelgestelde vragen

Over Flycatcher Rockfestival

Wat is het Flycatcher Rockfestival precies?

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus 2023 vindt voor de eerste keer HÉT nieuwe Rockfestival van Nederland plaats: FLYCATCHER ROCKFESTIVAL.

In 2 dagen zullen op 3 verschillende podia meer dan 30 nationale en internationale topbands hun muzikale rockkunsten vertonen. Gevestigde namen, opkomende superbands en aanstormend talent (o.a. van de popacademie in Enschede) in de alternatieve (indie-) rock scene zullen hun versterkers op “hard” zetten. Dompel je onder in de geluidsgolven van melodieus krijsende gitaren, ritmische rollende drums en bulderende stemmen aan de oevers van Het Hulsbeek.

Neem een speciaalbiertje bij de pop-up Sjikkerbeach, een lekker hapje bij de foodstands, laat je verrassen door het straattheater, neem een rustmomentje bij een korte film, scoor je nieuwe zonnebril of tasje op het marktje, maar geniet vooral van de muziek.

Waar en wanneer is het Flycatcher Rockfestival 2023?

De eerste editie van het Flycatcher Rockfestival vindt plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus 2023. De locatie is recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal, onder de rook van Enschede aan de Duitse grens.

Wat zijn de openingstijden van het festival?

We begrijpen dat je niet kunt wachten om naar binnen te gaan en aan het eind van het festival eigenlijk niet weg wilt gaan, maar we moeten toch bepaalde openingstijden hanteren:

Vrijdag terrein open 13.00 uur einde 24.00 uur
Zaterdag terrein open 12.00 uur einde 24.00 uur

De toegang is bij P3 op recreatiepark Het Hulsbeek.

Tijdschema

Het blokkenschema volgt zo spoedig mogelijk

Is er een festivalcamping?

Een tweedaags festival zonder camping? Klinkt een beetje raar natuurlijk. We willen deze eerste editie echter de volledige focus leggen op het festival, dus regelen we dit jaar nog niet zelf een camping.

Maar niet getreurd, er zijn genoeg leuke overnachtingsmogelijkheden rondom het festivalterrein! Wees er wel snel bij want vol = vol
Via deze link kun je rechtstreeks je overnachting boeken.

Flycatcher Festival is hierin dus geen partij. Voor vragen over boekingen, staanplaatsen etc. dient u contact op te nemen met het desbetreffende bedrijf.

Hard cup systeem

Om het festivalterrein goed schoon te houden en om toch nog een beetje aan het milieu te denken werken we met hard cups. Op deze hard cups zit statiegeld. Bij je eerste bestelling betaal je dus 1 muntje (ter waarde van €3,20) extra per cup als statiegeld voor je hard cup. (dit is dus eenmalig, mits je je cup niet kwijtraakt) Bij elke volgende bestelling kun je deze weer inleveren en wordt het statiegeld verrekend met je nieuwe bestelling.

Aan het eind van de dag kun je je hard cup weer inleveren en krijg je €2,50 terug voor je hard cup. €0,70 moeten we helaas berekenen voor het transport en schoonmaakkosten voor deze cups, maar op deze manier zorgen we er samen voor dat we eigenlijk het hele weekend geen afval wat bekers betreft hebben. In principe kost het gebruik van de cups je over het hele festival dus maar € 0,70. Ook is het mogelijk je cup te doneren aan onze goede doelen partner Sheltersuit

Werken op Flycatcher?

Welk festival kan er nu bestaan zonder de tomeloze inzet van zzp-ers en vrijwilligers? Altijd al willen werken op een Rock Festival in Twente? Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en zzp-ers die ons helpen voor, tijdens en na het festival! Van parkeerbeheer, ingangscontrole tot horeca en van opbouw tot de afbouw! Lijkt het je wat of wil je misschien wel je hele vereniging aanmelden? Mail dan naar volunteer@flycatcherfestival.nl

Is er een leeftijdsgrens voor het festival?

Iedereen is welkom op Flycatcher. Het festival is voor alle leeftijden. Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar is er een jeugdticket. Kinderen jonger dan 16 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. Door de drukte op het festival raden wij het niet aan om jonge kinderen mee te nemen naar het festival. Let op: er is geen entertainment of iets dergelijks voor kinderen.

Nix 18

Aan personen onder 18 jaar wordt uiteraard geen alcohol geschonken. Hier wordt streng op toegezien. Bezoekers onder 18 jaar krijgen een aangepast polsbandje. Leeftijdscontrole kan plaatsvinden bij de ingang. Bij constatering van misbruik hiervan kun je de toegang tot het festival ontzegd worden.

Medicijnen

Heb je medicijnen nodig, dan kun je die uiteraard meenemen. Je hebt dan wel een doktersverklaring nodig , waarvan je een geprint exemplaar mee moet nemen om aan onze beveiligers bij de ingang te laten zien.

Gehoorbescherming

We vinden het natuurlijk belangrijk dat je niet alleen nu maar ook in de toekomst van mooie muziek kunt genieten. We houden ons uiteraard aan de wettelijk voorgeschreven geluidsnormen, maar denk ook zelf aan je oren en neem eventueel gehoorbescherming mee. Op het festival zijn eenmalige oordoppen te koop bij de infobalie.

Foodtruck en Standhouders

Ben je geïnteresseerd om met je foodtruck (beperkt aantal plaatsen) of als standhouder (max 10 stands) op het festival te staan stuur dan een email naar info@flycatcherfestival.nl

Pers en media

Verzoeken tot persaccreditatie worden vanaf 1 juni t/m 23 juli 2023 in behandeling genomen. Na ontvangst van een aanvraag bekijken we deze en zullen wij zo spoedig mogelijk doch uiterlijk 30 juli 2023 een bevestiging of afwijzing mailen:

 • persaccreditatie aanvragen voor zowel traditionele als online-media kan via pers@flycatcherfestival.nl
 • alleen aanvragen van journalisten of fotografen die in opdracht van een officieel medium langs willen komen voor een verslag ter publicatie worden in behandeling genomen.
 • laat in je aanvraag ook weten om hoeveel personen het gaat en om welke dagen

Hoe zit het met mijn privacy?

Een goed humeur en vrienden mag je zeker meenemen, maar er zijn ook een aantal zaken die niet zijn toegestaan Het is verboden het volgende mee te nemen:

 • professionele foto-, film- en andere (geluids- en/of beeld-) opnameapparatuur zonder toestemming van de organisatie. Een selfiestick is ook niet toegestaan. Een consumentencamera of je mobieltje uiteraard wel, want we willen natuurlijk wel dat je het mooie festival voor jezelf vastlegt.
 • (alcoholhoudende) dranken en etenswaren in welke verpakking dan ook, glaswerk, blik, plastic flessen etc.. Eén klein flesjes van max 0,5ltr zonder dop mag wel meegenomen worden.
 • spuitbussen, lachgaspatronen, vuurwerk, (vuur)wapens, drugs en andere gevaarlijke voorwerpen op straffe van inbeslagname. Bij constatering zal u worden overgedragen aan politie.
  spuitbussen zijn niet toegestaan. In het geval van zonnig weer, en wanneer dit nadrukkelijk gecommuniceerd wordt, is het toegestaan om knijpflesjes of pompflesjes zonnebrand mee te nemen, tot een maximale hoeveelheid van 200ml.
 • (Huis)dieren, m.u.v. assistentiedieren, zijn niet toegestaan en worden derhalve niet toegelaten.

Festivalterrein

Wat mag ik wel en wat niet meenemen naar Flycatcher?

Een goed humeur en vrienden mag je zeker meenemen, maar er zijn ook een aantal zaken die niet zijn toegestaan Het is verboden het volgende mee te nemen:

 • professionele foto-, film- en andere (geluids- en/of beeld-) opnameapparatuur zonder toestemming van de organisatie. Een selfiestick is ook niet toegestaan. Een consumentencamera of je mobieltje uiteraard wel, want we willen natuurlijk wel dat je het mooie festival voor jezelf vastlegt.
 • (alcoholhoudende) dranken en etenswaren in welke verpakking dan ook, glaswerk, blik, plastic flessen etc.. Eén klein flesjes van max 0,5ltr zonder dop mag wel meegenomen worden.
 • spuitbussen, lachgaspatronen, vuurwerk, (vuur)wapens, drugs en andere gevaarlijke voorwerpen op straffe van inbeslagname. Bij constatering zal u worden overgedragen aan politie.
 • spuitbussen zijn niet toegestaan. In het geval van zonnig weer, en wanneer dit nadrukkelijk gecommuniceerd wordt, is het toegestaan om knijpflesjes of pompflesjes zonnebrand mee te nemen, tot een maximale hoeveelheid van 200ml.
 • (Huis)dieren, m.u.v. assistentiedieren, zijn niet toegestaan en worden derhalve niet toegelaten.

Toegangscontrole, leeftijd en legitimatie

Bij aankomst moeten festivalbezoekers zowel een geldig toegangsbewijs als geldig identiteitsbewijs tonen. Bezoekers jonger dan 18 jaar (aan wie geen alcohol geschonken wordt) krijgen een apart polsbandje. De volgende identiteitsbewijzen zijn geldig: paspoort, rijbewijs, identiteitsbewijs.
Er kan bij de toegang of op het festivalterrein gecontroleerd worden. Dit kan gebeuren via visitatie (dat is controle van tassen e.d.) of oppervlakkige fouillering (betasten van kleding, zakken en schoenen). Bij weigering kan de toegang tot het terrein ontzegd worden.

Tassen

Op het festivalterrein mogen tassen van maximaal 40x30x10cm meegenomen worden.

Lockers

Wil je niet de hele dag met je jas of rugzakje rondlopen, of wil je je waardevolle spullen opbergen, dan zijn er op het terrein lockers te huur. Deze kunnen alleen ter plekke gehuurd worden, dus niet in de voorverkoop. Prijzen en meer details voor de lockers maken we later bekend.

Mag ik tussendoor even van het terrein af?

Gedurende de dagen kun je het festivalterrein uiteraard verlaten en weer betreden. Als je het festivalterrein weer op wil, is er altijd de mogelijkheid dat je tas weer gecontroleerd of dat je gefouilleerd wordt.

Hoe is de toegankelijkheid van het festival voor mindervaliden?

Er is een beperkt aantal faciliteiten voor mensen met een beperking of een handicap. Op P3 (tevens VIP-parking) is er een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor mensen met een beperking. Dit is dichtbij de hoofdingang. Het festivalterrein bestaat hoofdzakelijk uit gras en er is een beperkt aantal verharde wegen.
Alleen bij het hoofdpodium is er een verhoging voor rolstoelen. Daar kunnen ook de begeleiders staan, maar bij drukte vragen wij de begeleiders een plek te zoeken op het veld.

Is er een geldautomaat?

Er is geen geldautomaat aanwezig op het festivalterrein.
Munten kunnen betaald worden met bankpas, creditcard of contant.

Kan ik mijn telefoon of powerbank ergens opladen?

Op het festivalterrein is er een plek waar je je telefoon of powerbank kunt opladen. Meer info hierover volgt.

Gevonden voorwerpen.

Er kan tijdens het Flycatcher Rockfestival alleen betaald worden met de door de organisatie verkochte munten, tenzij anders aangegeven. Munten zijn en blijven eigendom van Flycatcher. Iedere editie van het festival kent zijn eigen munten die alleen gedurende die editie van het festival geldig zijn.
Munten zijn uiteraard beide dagen geldig, maar alleen voor deze editie. Let er op dat gekochte munten niet geretourneerd kunnen worden. Mocht je toch nog een losse munt in de zak hebben, dan kan deze bij de uitgang eventueel gedoneerd worden aan onze partner Sheltersuite.

Kunnen gekochte munten weer geretourneerd worden?

Er kan tijdens het Flycatcher Rockfestival alleen betaald worden met de door de organisatie verkochte munten, tenzij anders aangegeven. Munten zijn en blijven eigendom van Flycatcher. Iedere editie van het festival kent zijn eigen munten die alleen gedurende die editie van het festival geldig zijn.
Munten zijn uiteraard beide dagen geldig, maar alleen voor deze editie. Let er op dat gekochte munten niet geretourneerd kunnen worden. Mocht je toch nog een losse munt in de zak hebben, dan kan deze bij de uitgang eventueel gedoneerd worden aan onze partner Sheltersuit.

Tickets

Hoeveel tickets kan ik kopen?

Je kunt maximaal 10 tickets per bestelling kopen.

Kan ik polsbandjes delen met anderen?

Een polsbandje is persoonsgebonden en mag niet overgedragen worden. Ieder polsbandje geeft maar één persoon toegang tot het festival.

Polsbandjes

Je ticket kun je op P 3 voordat je het terrein opgaat inruilen voor een polsbandje. (verschillende polsbandjes voor verschillende tickets). Deze dien je ter plekke om te doen en kunnen maar eenmalig aangebracht worden. Deze dien je dus het hele festival (één of twee dagen) te dragen. Een polsbandje is voor één persoon en dus niet overdraagbaar.

Hoe en wanneer krijg ik een bevestiging van mijn bestelling?

Direct na afrekenen krijg je een bevestiging van je bestelling per email. Je kaarten krijg je ook via email opgestuurd (let op je spam box) en kun je uitprinten of via je telefoon laten zien bij de ingang van het festivalterrein.

Regulier ticket vrijdag/ zaterdag disclaimer

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via www.flycatcherfestival.nl. Alle prijzen zijn inclusief servicekosten. Andere platformen worden niet door ons ondersteund en kunnen vervalst zijn.

Combi ticket

Het is niet mogelijk om met meerdere personen gebruik te maken van een combiticket. Je krijgt 1 niet overdraagbaar polsbandje. Bij aankomst wordt het ticket eenmalig gescand en krijgt u een bandje dat voor twee dagen geldig is. Let op: Raak uw bandje dus niet kwijt na de eerste dag!

Waar bestaan V.I.P. tickets precies uit?

Een VIP-ticket is inclusief toegang tot het VIP-gedeelte op het festival terrein, een parkeerplaats dichtbij de VIP-ingang, toegang tot het VIP-deck bij het hoofdpodium, drankjes en hapjes in VIP-area. Drankjes mogen niet vanuit de V.I.P. -area meegenomen op het veld. Drankjes en hapjes op het veld zijn voor eigen rekening.

Junior ticket

Het junior ticket is alleen geldig voor een bezoeker met de leeftijd 6 t/m 12 jaar. De bezoeker mag niet ouder zijn dan 12 jaar bij aanvang van het festival.
Jongeren onder 16 jaar moeten onder begeleiding staan van een volwassene.
Kinderen boven de 12 jaar dienen een regulier ticket te tonen. Elke bezoeker moet in het bezit zijn van een ticket, behalve kinderen van 5 of jonger.
Let op! Er zijn op dit Rockfestival geen activiteiten voor kinderen. Wij moedigen het daarom niet aan om jonge kinderen mee te nemen naar het festival.

Mindervalide ticket

Er is een maximum van 20 mindervaliden + begeleider tickets beschikbaar. Dit ticket geeft ook toegang tot het mindervalidendeck bij het hoofdpodium en een parkeerplaats (V.I.P. parking) dichtbij de ingang. Het terrein is niet overal even toegankelijk en bestaat voornamelijk uit grasvlakten. Er is een mindervalidentoilet aanwezig.

Parkeer ticket

Wil je zeker zijn van een parkeerplek dichtbij het terrein, bestel dan hier je parkeerticket in de voorverkoop. Tickets zijn voor eenmalig toegang op de parkeerplaats en zijn voor het hele weekend. Parkeertickets ter plekke (indien nog beschikbaar) kosten €17,50 en kunnen alleen met pin betaald worden. Parkeren voor het festival is op Toetersdennen. Volg de borden.
Let op: P1, P2 en P4 zijn uitsluitend toegankelijk voor bezoekers van recreatiepark Het Hulsbeek. NIET voor festivalbezoekers.

Vervoer

Hoe kom ik bij Flycatcher?

Het festivalterrein op Het Hulsbeek is op verschillende manieren makkelijk bereikbaar:
Navigatie adres: Oude Almeloseweg 11, Oldenzaal

per fiets:
vanuit Oldenzaal, Enschede en Hengelo snel te bereiken. Volg de borden Het Hulsbeek. Fietsen kunnen gratis geparkeerd worden vlakbij de ingang. Volg de borden.

per auto:
Vanuit de richting Hengelo, Deventer: via de A1 neem bij Oldenzaal de afslag 32 naar de N342 richting Oldenzaal. Volg de borden Het Hulsbeek.
Vanuit de richting Rheine, Osnabrück (Duitsland): via de A30 richting Amsterdam. Net over de grens bij Oldenzaal neem de afslag 32 naar Oldenzaal. Volg de borden Het Hulsbeek.

per trein:
Vanuit Nederland naar station Oldenzaal, Hengelo of Enschede. Van daaruit rijden pendelbussen naar het festivalterrein.
Vanuit Duitsland: Bad Bentheim, Osnabrück naar station Oldenzaal. Van daaruit rijden pendelbussen naar het festivalterrein.
Vanuit Duitsland: Münster, Dortmund naar station Enschede. Vanaf daar rijden er pendelbussen naar en van het festivalterrein.

pendelbus:
vanaf station Oldenzaal, station Enschede en station Hengelo zullen er regelmatig pendelbussen naar en van het festivalterrein rijden. Meer info hierover volgt.

Sponsoring

Sponsoring

Geen popfestival waar er al velen van zijn, maar HET nieuwe 2-daagse rockfestival in Nederland.
Per dag komen er tussen de 5.000 en 10.000 bezoekers vanuit Nederland en Duitsland genieten van geweldige muziek, mooie speciaalbieren, lekker eten en een relaxte sfeer.
Wil je graag dit festival mede mogelijk maken en wil je je bedrijf bekend maken bij veel mensen, dan zijn er diverse standaard sponsorpakketten, maar uiteraard kunnen we ook op maat gemaakte mogelijkheden bespreken.

Wil je sponsor worden neem dan met ons contact op via sponsor@flycatcherfestival.nl

Flycatcher Festival is cancelled

We firmly believe in Flycatcher Rockfestival and were very excited to have the festival take place.
The organization was started in a structured way. Everyone was enthusiastic about the line up, the location Het Hulsbeek and the way we organized it. But you can't organize a rock festival on compliments alone, and this is apparently not the time for a new rock festival. Ticket sales so far have not gone quite as we had thought. So we have to announce with regret in our hearts that we have to cancel the festival for this year.

Maybe we started promoting the festival too late. Maybe we should have started small. Perhaps potential visitors only buy a ticket (very) late. The fact is that too few tickets have been sold and therefore the financial risks become too big for our partners and ourselves.

Bought a ticket

For everyone who has bought a ticket for this edition, our early believers,
we have sent you an email with restitution options.

Team Flycatcher Festival